EngRead – Nemzetközi Angol Olvasási Verseny

2018 december 8.

Iskolánk három tanulója: Kárász Kinga 7.c, Molnár Nikolett 7.c és Molnár Vivien 8.a,  osztályos tanulók is elindultak azon a nemzetközi angol olvasási versenyen, melyre összesen 4 kontinensről, 8 országból, 45 városból érkeztek pályázatok a Szoboszlói Úti Általános Iskolába, Debrecenbe.

Az első fordulóban a megadott Intermediate (középfokú, B2) szintű rövidített olvasmányok közül kellett egyet elolvasniuk a diákoknak. A választható olvasmányok: Wuthering Heights, Jekyll and Hyde, The Coral Island voltak. A második fordulóban egy, a szabályoknak megfelelő angol nyelvű PPT prezentációt kellett elkészíteni a választott könyvről. Nagy kihívás volt ez a lányoknak.

Az induló 560 versenyző közül csupán 48 tanuló utazhatott Debrecenbe a döntőre, köztük iskolánkból Kárász Kinga. Kinga felkészülten, szép angolsággal, kedvesen ismertette választott olvasmányát: The Coral Island-et, az egyetemei tanárokból álló nemzetközi zsűrinek. A logikusan felépített, szépen előadott prezentációt a zsűri a XX. hellyel jutalmazta.

A világ 560 indulójából a 20.! Bravó!

Congratulations Kinga!

#EngRead

Korponay-Szabó Ildikó
felkészítő angoltanár

 

karasz-kinga